1. Aštunkojis
1 uncija (28,3495 g) aštunkojo, turi savyje mažiau kaip 28 kalorijas. Todėl aštunkojį galite be jokio
galvos skausmo įrašyti į savo savaitinį meniu.
galvos skausmo įrašyti į savo savaitinį meniu.
2. Cukinija
Cukinija beveik neturi kalorijų, bet joje gausu vitaminų C, PP, B, provitamino A, angliavandenių, pektinų, mineralinių druskų – natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir kt. Cukinijos turi nedaug organinių rūgščių ir skaidulinių medžiagų, todėl jas patartina valgyti sergant skrandžio ir žarnyno ligomis.
Cukinijos gabaliukai, kepti orkaitėje
Ingredientai:
0,25 puodelio maltų džiūvėsėlių
0,25 puodelio tarkuoto Parmesano sūrio
0,25 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio česnako miltelių
0,125 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai neriebaus pieno
2,5 puodelio cukinijos skiltelių (0,5 cm storio) (Cukinija)
0,25 puodelio tarkuoto Parmesano sūrio
0,25 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio česnako miltelių
0,125 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai neriebaus pieno
2,5 puodelio cukinijos skiltelių (0,5 cm storio) (Cukinija)
Gaminimas:
Įkaiinkite orkaitę iki 220°C.
Sumaišykite pirmuosius 5 produkus vidutinio dydžio dubenyje, išmaišykite. Pieną supilkite į negilią lėkštę.
Pamirkykite cukinijos gabalėlį piene ir apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje.
Sudėkite apvoliotus gabaliukus ant skardos, išteptos aliejumi.
Kepkite 220°C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Sumaišykite pirmuosius 5 produkus vidutinio dydžio dubenyje, išmaišykite. Pieną supilkite į negilią lėkštę.
Pamirkykite cukinijos gabalėlį piene ir apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje.
Sudėkite apvoliotus gabaliukus ant skardos, išteptos aliejumi.
Kepkite 220°C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
3. Baklažanas
Baklažanuose yra 0,9 % baltymų, apie 3,5 % cukraus, kalio druskų, karotino, 1,2 % ląstelienos, 0,3 % riebalų, 93,2 % vandens, vitaminų B1, B2, C, niacino. Vaisiuose taip pat dar gausu mineralinių junginių ir sausųjų medžiagų. Tai nekaloringa daržovė.
Orkaitėje kepti baklažanai su grybais
Ingredientai:
2 baklažanai
2 pomidorai
70 g virtų grybų
2 v. š. tarkuoto sūrio
2 v. š. grietinėlės
3 skiltelės česnako
1 a. š. džiovintų bazilikų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
druska
2 pomidorai
70 g virtų grybų
2 v. š. tarkuoto sūrio
2 v. š. grietinėlės
3 skiltelės česnako
1 a. š. džiovintų bazilikų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
druska
Gaminimas:
Griežinėliais supjaustyti baklažanai pakepinami keptuvėje, apibarstomi druska ir paliekami pravėsti.
Grybai ir pomidorai supjaustomi griežinėliais ir sumaišomi su grietinėle, išspaustu česnaku ir bazilikais.
Baklažanų griežinėliai išdėliojami į riebalais pateptą keramikinį kepimo indą ant viršaus sudedamas grybų, pomidorų ir grietinėlės mišinys.
Ant viršaus užbarstomas sūris.
Kepama apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
4. Austrės
Austrės – tai ne tik gurmaniškas patiekalas, bet ir tikras organizmui naudingų medžiagų šaltinis: jose yra cinko, geležies, magnio, vario, kalcio, natrio, jodo, fluoro, fosforo, gliukozės, vitaminų А, В1, В2, В6, С, РР, В12. Be to, austrėse yra vos 2 gramai riebalų, o šimte jų gramų tėra 60-70 kalorijų. Nors iš pirmo žvilgsnio blizganti gliti austrė gali pasirodyti kaip tikra riebalų sankaupa. Štai dar vienas posakio, kad išvaizda gali būti apgaulinga, patvirtinimas.
5. Braziliški riešutai
Šie riešutai yra seleno šaltinis, kuris būtinas Jūsų plaukams, nagams ir odos elastingumui. Selenas taip pat apsaugo nuo infekcijų, sutvirtina širdies raumenis ir netgi valo veido odos spuogus. Braziliškuose riešutuose taip pat gausu cinko, kuris padeda kovoti su odos išsausėjimu, įvairiomis egzemomis bei žvyneline. Taigi valgykite juos ir turėsite mažiau raukšlių bei odos pažeidimų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą